Bubbles

Altijd lekker; bubbels, champoepel, of hoe we het instant champie-prik ook maar noemen, ik vind ze zelfs zo lekker dat we er altijd wel een flesje van koud hebben staan, je zal er maar net zin in hebben..
 
Meestal kunnen ze niet tippen aan een heuse Champagne, en niet zelden drinken we in ons uppie een mooie ge-ouderde, licht geoxideerde Champagne leeg omdat onze disgenoten het niet (her)kennen, tja, en aangezien een glas geen glas is……offeren we ons graag op.
 
Zoenen met de buurvrouw
Bubbels, daar drinken we niet zo veel van in Nederland; nou ja, een Prosecco-tje op een heus gezellige verjaardag  misschien nog wel en uiteraard de veelal gekregen fles met oudjaar, ook al zijn we dan zo blauw als een gup en onze smaakpapillen al verpest door de te vette oliebollen of te zenuwachtig van het eindelijk ongegeneerd al handentastend te mogen zoenen met de buurvrouw dat we al dat lekkers niet eens proeven, zonde hoor……behalve dan van die buurvrouw.
 
Maar wat eten we er dan bij? Ja, ja, uiteraard oesters, gepekelde vissensperma wat kaviaar mag heten en meer van dat afrodiscerende spul.
 
Maar als we bubbels - “Let u ook een keer op of u ook Hollandse bubbels kunt krijgen??” - nu eens een keer serieus nemen als disgenoot en er gewoon lekker bij koken, in plaats van enkel plebs te zitten wezen met die flute in de hand?
 

Warm gerookte Makreel of Poon met citroenmayonaise, al dan niet met de inmiddels doodgeprezen rucula; dat is pas lekker Hollands en als u dan ook nog eens de Hollandse bubbels te pakken hebt, bent u helemaal goed bezig al etend en drinkend bij te dragen aan de Nederlandse Biodiversiteit; zou daar subsidie op zitten??? 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden