Budgetwijn en niks-aan-de-hand-pasta

Ha die Cuno,

Andersom doe ik het regelmatig: een lekkere stamppot andijvie en dan een fenomenale wijn er bij. Da’s zelfs bijna extra lekker, juist omdat het eten zo eenvoudig is. Maar als ik echt even op de centen moet passen en een goedkope wijn drink, ga ik daar natuurlijk geen sjieke liflafjes bij eten. Dan maak ik eerder zoiets als dit simpele niks-aan-de-hand-pastaatje.

Dag weer!
Janneke

Voor 2 personen:

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g plakjes rauwe ham
  • 200 g pasta
  • 100 ml slagroom 


Breng voor de pasta een grote pan met royaal gezouten water aan de kook.

Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge koekenpan. Snijd de courgette in dunne lucifers. Snijd reepjes van de plakjes ham.

Verhit de olijfolie in de koekenpan en voeg de courgetteplakjes toe. Draai het vuur laag en laat ze 3 tot 4 minuten zachtjes bakken.

Kook intussen de pasta beetgaar.

Voeg de reepjes ham toe aan de courgette en bak ze twee minuten mee. Voeg dan de room toe en warm een minuutje mee.

Giet de pasta af en vang daarbij een half kopje van het kookvocht op.

Meng de pasta en het kookvocht door de saus en warm alles nog 30 seconden goed door. Proef en maak de pasta op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi op het laatst met de pijnboompitten.

Parmezaanse kaas mag erover, hoeft niet.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden