Budgetwijn-top 4

En terwijl je de magnums Champagne, Chambertin, Chassagne-Montrachet en Margaux in de glasbak mikt overpeins je wat was en wat komen gaat. Na de uitspattingen de goede voornemens. Goedkoper drinken is ieder jaar de makkelijkste, want we moeten wel. De poen is op.

"Ik zie je nooit meer bij de glasbak," zeggen de buren. Klopt. Ik drink bag-in-box. Wijn in een plastic zak in een kartonnendoos. Met zo’n fijn kraantje. Of dat nou echt voordelig is betwijfel ik, want het tapt wel lekker weg, zo’n drie- of vijfliterdoos die bijna niks kost. Maar het is goedkoper dan de kerstwijn, en vaak nog vrolijker ook.

Zo is bij diverse vrienden en hier ten huize de ruige oerwijn van het echtpaar Julian zeer geliefd (www.wijnvriend.nl), tappen anderen immer uit een bag-in-box vol vrolijkfruitige Forez (www.vleck.nl), of, simpeler, maar dan ook nóg goedkoper: de fijne Zuid-Afrikaanse doosjes wit- en rooiwyn van de Hema.

Tevens levert De Gouden Ton diverse prima bag-in-boxwijnen voor geen geld (www.degoudenton.nl), die je in een state-of-the-artmachine (De Gouden Fontein) kunt stoppen die ‘m koelt en waaruit het nog makkelijker tappen is. Zo’n TapdeVin (www.tapdevin.com - 06-16836134) kost zo’n duizend piek. Als oppassend huisgezin drink je dat er snel uit, en als ik een bedrijf had zou ik er budgetbewust ook direct eentje in de kantine zetten.

Alle zak-in-dooswijnen kosten vijf euro per liter of minder.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden