Budgetwijnen

Je vindt niet veel drinkbare wijnen voor minder dan drie euro, tenminste niet wat mijn definitie betreft van drinkbaar. En toch kan ik erover meepraten want ik koop ze wel eens, wijnen onder drie euro – budgetwijnen. Ik schenk ze voornamelijk om buren of gasten die te lang blijven plakken, naar huis te krijgen. Mijn favoriet op dat gebied is een rode Bordeaux van de Aldi die zo spectaculair slecht is dat hij de kamer sneller ontruimt dan een ratelslang.

 

Indomita 2008 uit Chili
Maar na een zoektocht van meerdere supermarkten heb ik toch een wijn ontdekt die ik met smaak heb gedronken en die me op andere gebieden een significant luxere levensstijl zou veroorloven. Het is de Indomita Cabernet Sauvignon uit Maipo Valley 2008 die bij Plus Supermarkten voor de onwaarschijnlijk lage prijs van € 2,99 op het schap staat.

 

Cabernet voor een prikkie
Het is een cabernet met smoel, met zwartebessenfruit, met structuur en lengte, soepel maar geen snoepje: een echte wijn. Een wijn die ik blind zo in de categorie van € 4,99 zou plaatsen. Die je kunt combineren met een maaltijd en waarbij je naar het volgende glas blijft verlangen.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden