By the Grape, wijn uit Zuid Afrika

Het mag weer omdat…

Zuid Afrikaans, het mag weer, “we” hebben ze een tijdje gemeden, want de kwaliteit was niet zo als we die wilden, wat dat dan ook betekenen mag, maar ongetwijfeld door een te dure marketeer ingegeven die door een Frans of Spaans wijnbureau werd betaald.

In ieder geval mag ik bekennen dat mijn eerste grote orders wijn uit Zuid-Afrika waren.

Uiteraard wel onberispelijke en keurige wijnen, die de namen droegen van de founding Fathers als Jan Bolland Coetzee, Jordans en meer van die in mijn dagen onbekende namen, maar met grote smaken. Bovendien bleken vele van deze grote wijnmakers ook nog Neerlandse roots te hebben, dus dan mocht het zeker wel!

En al helemaal voor Apeldoorn, een plaats die je 12 jaar geleden nog moest aanduiden als “ergens achter Amersfoort”, u begrijpt, we boerden niet in het Culi Epicentrum van Nederland.

Smaken, ja die smaken waren nog wel zuiver, en al lang voor de vreselijke term “unwooded” Chardonnay werd bedacht. Zuiver en puur en waarlijk ook nog naar echte wijn smakend én zelfs al best een beetje aan de prijs!

Dus, als ik er vrolijk van werd, waarom mijn gasten dan niet?

Bovendien werden ze door meer dan enthousiaste ambassadeurs aan de man gebracht en dat vond ik ook heel wat waard, we waren tenslotte met z’n allen bezig om een leuk leven om onze dagelijkse bezigheden heen te creëren nietwaar?

Begrijpt u me vooral goed, ik heb het hier niet over die excuustruuserige nepwijn, die je hooguit aan opgewaardeerde breezersletjes slijt; nee ik heb het hier over kwaliteitswijn; weliswaar uit de (hoe is het mogelijk) Cool Climate Areas, dus serious wine-business.

Bovendien kunnen ze tegenwoordig zeer klimaatneutraal naar uw plaatselijke slijter worden getransporteerd zodat u zich gerust, al klimaatonvriendelijk winden latend, aan een By lekkere wijn kunt laven. PS: wel EkO EN FAIRTRADE HE?!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden