By The Grape zegt: allemaal naar Amsterdam

Boeren, burgers en buitenlui, iedereen gaat op zaterdagavond stappen in Amsterdam. Ga je mee op kroegentocht? We gaan op chique: van wijnbar naar wijnbar.

Maffia met champagne
De Nes is een rustig straatje achter het Rokin en vlakbij de wallen. De toeristen met pluchen klompen en luidruchtige vrijgezellenfeesten lopen allemaal dit steegje voorbij, en dat is maar goed ook.
Binnen bij Bubbles & Wines zitten vijf mannen, strak in pak, aan de bar. Zonder met hun ogen te knipperen bestellen ze de derde fles Billecart-Salmon. Maffia, denk je? Nee, de beurs zit hier om de hoek, waarschijnlijk hebben de heren een goede deal te vieren. Het strakgemeubileerde Bubbles & Wines is gespecialiseerd in mousserende wijn. Behalve champagne hebben ze ook Italiaanse, Spaanse en Australische bubbels per glas op de kaart.

Hele wand wijnflessen
Maar we moeten door. Op naar Vyne, de hippe wijnbar uit het kwartet Envy, Nevy en Nomads. Eén wand van de bar is een groot wijnrek, alle flessen hangen in het zicht. Dat wordt uren kijken en zoeken, om te bepalen wat we willen proeven. Hoeft niet, want Marije helpt. Zij werkt bij Vyne en ze kent alle wijnen als haar broekzak. Ze adviseert een flight: drie glazen wijn die je kunt vergelijken. Het worden drie rosés. En de keuken van Vyne heeft bij alledrie een smakelijk hapje.

Honderd wijnen op de kaart
Voor een echt bordje eten is Boelen en Boelen aangeraden. Hier geen beurshandelaren of grachtengordelpubliek, maar gewone Amsterdammers die op het terras het laatste zonnetje meepikken. Op de kaart staan honderd wijnen, een heleboel kun je per glas bestellen. Is dit nou een wijnbar of een restaurant? Allebei, zegt de ober. Dat blijkt. We krijgen geen hippe gerechtjes, maar gewoon een goed bord warm eten. Met een bijpassende wijn. En als we daar zin in hebben, schenkt hij er net zo makkelijk nog eentje in.

Adressen:
Bubbles & Wines
Nes 37
www.bubblesandwines.com

Vyne
Prinsengracht 411
www.vyne.nl

Boelen en Boelen
1e Van der Helststraat 50
www.wijnbar.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden