caraïbisch braadstuk

Ingredënt: procureur Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 90 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen:

1 kg uitgebeende procureur aan één stuk
20 gram zout
2 ananasschijven
8 hele kruidnagels
200 ml ananassap
20 ml rum
20 gram rozijnen Voorbereiding: Koop bij uw slager 1 kg uitgebeende procureur aan één stuk.
Maak van het zout, de ananassap en de rum een marinade en giet dit over het vlees zodat het in een kleine schaal bijna onder staat. Steek de kruidnagels verdeeld in het produkt en leg de ananasschijven en de rozijnen er bovenop.
Laat dit 48 uur marineren in de koelkast.

Produktinfo In Midden Amerika met toespitsing op het Caraïbisch gebied wordt naast de bekende scherpe pepersoorten zoals Madame Jeanet en Cayenne, vooral ook drank en vruchten gecombineerd met vlees.
Drank, zoals rum en vruchten, zoals ananas, papaja en mango bevatten veel suiker. De suiker zorgt ervoor dat tijdens het marineren het vlees zachter en malser wordt. Tevens is de smaak aangenaam, mild en bijzonder. Bereiding: Braad het vlees gedurende 1,5 uur in een vuurvaste schaal op 125°C.
Dien het direkt warm op zodat de smaakeigenschappen van alle ingrediënten zoveel mogelijk tot hun recht komen. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1998 't Slagertje : Paul van Trigt Wijnadvies: volle, aromatische witte wijn Goed wijntje: Gewürztraminer - Pierre Meierheim Beter wijntje: Nibelungenhof - Alsheimer Frühmesse 1999 - Gewürztraminer Trocken Spätlese - Rheinhessen Best wijntje: Errazuriz - Chardonnay Reserva 2000 - Casablanca Valley

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden