Cava of wa?

Ik heb in mijn leven al heel wat lekkere champagne mogen drinken! Mogen drinken ja, want ik heb er nog maar weinig zelf van betaald…
Dus ben ik zelf geen grote steun voor de Champagneboeren… Ik hanteer het ‘value for money’-principe gekoppeld aan de index van mijn verbruik… Snappie?

 

Wel het zit zo: Champagne kost als snel vijftien euro voor de goedkoopste versies, diep in de twintig euro voor het degelijke spul. Dat is dan misschien te verantwoorden bij een speciale gelegenheid, maar daar zit het hem juist.

 

Mevrouw Beyls en ikzelf gaan graag wandelen op zondag. Een gezonde bezigheid en wat tijd voor onszelf, weg van alle drukte. En dan verheugen we ons ook al op ons wekelijkse bubbels achteraf. Maar mijnheer Beyls verdient niet genoeg om er elke week een goeie fles Champagne door te jagen. En, met de beste wil ter wereld en hoe Italofiel ik ook mag zijn, Spumante kan mij, tot op heden, niet bekoren. En al helemaal niet als je ziet dat de prijs voor Italiaanse bubbels eerder naar Champagne dan naar de alternatieven neigt.

 

Dus grijpen wij wekelijks naar het populaire alternatief: Cava!

 

Ook daar heb je pure, en dure, kwaliteitsproducten en doorsnee bubbels. Maar de kunst bestaat er in een goeie fles te vinden rond de tien euro. En die bestaan, mijn vriend. Die bestaan!

Persoonlijk houden wij het op de Julia & Navinès brut of brut nature. De brut geeft (voor kenners…) lentebloesems in de neus en veel fruit in de mond. De brut nature daarentegen appel en peer in neus en mond. Beide met het gepaste zuur en véél karakter. Voor de leken: het zijn twee lekkere Cava’s met beiden hun uitgesproken identiteit, aan u de keuze welke u verkiest. Wij wisselen ze het liefste af.

 

En nee, ik heb geen bindingen met de invoerder uit Eeklo (B). Maar die verkoopt nu eenmaal de Cava die ik graag heb aan een prijs die ik graag heb… Zodat we wekelijks kunnen genieten van een lekkere sprankelende wijn, zonder ons budget voor stille wijnen te moeten bijstellen, best of both worlds. Snappie?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden