ceasar salade

Ingredënt: harde sla soort Aantal personen: 2 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 4 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

2 kropjes little gem of een andere harde slasoort
1 blikje ansjovisfilets 2 teentjes knoflook (meer mag ook!)
1 eidooier
2 etl. rode wijn azijn
6 etl. olijfolie (extra vergine)
sap van een halve citroen
versgemalen peper
een paar druppels maggie en worcertershire saus
1 th.l. mosterd
50 gr. Parmezaanse kaas
knoflook croutons Voorbereiding: Was de sla goed en droog deze in een sla-centrifuge. Neem een ruime saladeschaal, het liefst van hout. Neem de ansjovis uit het blikje en snij deze zo fijn mogelijk in de schaal voeg dan de uitgeperste knoflook toe. Voeg nu ook de ei- dooier toe evenals de mosterd, peper, maggi en worcestershire saus. Roer dit even goed door elkaar. Voeg nu de azijn toe en giet dan langzaam de olijfolie erbij, zodat er een soort mayonaise ontstaat. Maak op smaak met de citroensap. Bereiding: Doe de, grof gesneden, sla op de dressing en garneer het geheel met de Pamezaanse kaas en de knoflook croutons. Meng het pas aan tafel, anders worden de knoflook croutons slap! Heerlijk met gegrilde kip en frietjes! Eet smakelijk! Oorsprong recept en illustratie: Recept:© 2000 Caroline Boas, Interwines.nl Wijnadvies: frisse, krachtige witte wijn Goed wijntje: E & J Gallo - Sauvignon Blanc - Sierra Valley Beter wijntje: Misiones de Rengo - Chardonnay- Rapel Valley Best wijntje: Chablis Montmains 1e Cru 2002 - Jean Gouiley et Fils

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden