Chardonnay en kaas

Cuno,

Jij wilde iets met chardonnay en kaas, toch? Het lijkt me niet de tijd van het jaar om met vijf gangen te dineren, inclusief een compleet kaasplateau. Maar als je zo’n plateau nu eens lekker licht houdt, met verschillende geitenkazen en lekker brood erbij? Hoef je lekker niet te koken en kun je des te langer genieten van een zomeravond in de tuin.

En over tuinen gesproken, in de mijne bezwijkt de druif die tegen de achtermuur opklimt bijkant onder z’n eigen nageslacht. De plant moet al heel oud zijn, want hij groeit tot boven op het dak. Dus als ik dan zo’n geitenkazenplateau serveer, maak ik er meteen een druivensalade bij. Weet jij daar een fijne, passende chardonnay bij?

Geen idee trouwens van welk ras mijn druiven zijn. In elk geval geen chardonnay, want ze zijn blauw.

Janneke

Druivensalade
(voor bij een geitenkaasplateau)
 

  • een halve krop friseesla
  • 250 gram blauwe of witte druiven
  • een handvol walnoten
  • 1 theelepel wittewijnazijn
  • een half theelepeltje honing
  • 1 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel walnoten- of olijfolie


Scheur de sla wat kleiner en verdeel over een grote schaal.

Halveer de druiven, ontpit ze zo nodig en strooi ze over de sla.

Rooster de walnoten even in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren.

Klop een dressing van de azijn, honing, crème fraîche, olie, zout en versgemalen peper en verdeel die over de sla.

Bestrooi de salade met de walnoten.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden