Chardonnay van Nottage Hill

Hardy's
Nottage Hill Chardonnay 2008
South Eastern Australia
 

 

Rijst:
Hoeveel gezichten heeft chardonnay, denk jij?

 

Ruit:
21, inclusief de rode.

Rijst:
Toen we vorig jaar voor het wijnmagazine WineLife zo'n honderd chardonnays proefden, zijn we toch zeker tien totaal verschillende stijlen tegengekomen. Van streng strakdroog tot mierzoet. Toch, als ik zomaar zin heb in 'een' chardonnay - doet er niet toe waar hij vandaan komt - dan wil ik een frisse, zachte wijn met wat sappig fruit. Deze Nottage Hill is zo'n makkelijke, meegaande chardonnay.

 

Ruit:
Mooi moment hè, dat we hem tijdens het proeven alletwee weer een dikke ja gaven? Net als twee jaar geleden bij het Topwijn-proeven! De wijn is exotisch, maar niet té. Met perzik, mango en wat vanille. Fris, zacht, vol, maar nooit zwaar. Op het juiste moment, een topper.

 

 

Rijst:
Het is een luie wijn of anders: mijn ideale wijn als ik lui ben en als ik met rust gelaten wil worden. En dat doet hij. Hij is er wel, maar vraagt geen aandacht en past bij allerlei eten. Van wraps met piri-piri-garnalen tot smeuïge noodles. Oooh en zooo lekker bij de prima gazpacho uit pak die Super de Boer ook verkoopt.

 

Ruit:
Gouwen tip he: die gazpacho! Mag ik nog een chardonnay tippen? Vast wel. Het is er eentje voor bij allerlei BBQ-eten. Nu kan het nog! De Montes Reserva Chardonnay voor € 8,45. Je weet wel, van De Nederlandse Wijnkring. In niets lijkt ie op de Nottage Hill. Deze is juist heerlijk ordi. Een aanrader als je verlangt naar die mond vol roomboter, pittige vleug hout en overrijpe mango!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden