Chenin Blanc: Zuid-Afrika’s beste

Vindt u het ook niet ironisch dat in Zuid-Afrika de meeste wijn wit is? In een land waar zwarten en kleurlingen het voor het zeggen hebben, staan de wijngaarden vol met witte druiven. En wit overheerst niet alleen in kwantiteit maar ook in kwaliteit. Tenminste dertig producenten aan de Kaap maken inmiddels witte wijnen die tot de allerbeste ter wereld behoren, en de meeste van hen tegen heel vriendelijke prijzen.


De absolute ster is Chenin Blanc  
Zo hoort Springfield’s Wild Yeast Chardonnay uit Robertson tot de allerbeste ‘unwooded’ Chardonnays ter wereld, Fryers Cove uit Bamboes Bay tot ‘s werelds allerbeste Sauvignon Blancs en doet Nitida uit Durbanville mee om de hoofdprijs voor Semillon. De absolute ster echter is en blijft voor mij Chenin Blanc. Het is het meest ondergewaardeerde druivenras ter wereld maar combineert frisheid met een volle smaak en is in Zuid-Afrika in bijna elke stijl verkrijgbaar. Van aromatisch en fris tot aan houtgerijpt en mollig.

 

Originele wijn
Voor iedereen die op zoek is naar een originele wijn uit Zuid-Afrika raad ik de Chenin Blanc van Douglas Green aan. Die combineert een rijp parfum van Golden Delicious met perzikbloesem en klaverhoning. Voor bij de gebakken vis, maaltijdsalades en romige pasta’s (te koop bij Mitra voor €7,49 (let wel: 6 halen, 5 betalen), 

Bekijk hier het aanbod van Zuid-Afrikaanse wijnen van By the Grape shop>>

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden