Chianti van Casa Emma (Onno Kleyn)

Maar een tientje lijkt wel van roestvrij staal te zijn. Begrijp ik best hoor. Het leven bestaat uit keuzes maken, nietwaar, dus om nou een hoop geld te spenderen aan iets dat je achter in je keel giet, hup, weg, foetsie ... Die wijnschrijvertjes hebben maar makkelijk praten. Die krijgen de hele handel natuurlijk gratis thuisgestuurd.

U voelt de bui al hangen, natuurlijk: ik ga toch een lans breken voor dure wijn. Erger, ik ga u proberen over te halen deze keer zo’n dure wijn te kopen en te proeven. Zal je eens wat beleven. Want kom bij mij niet aan met ‘dat proef ik er toch niet aan af’. Tuurlijk wel. Tenminste, met deze Casa Emma’s. Het blije nieuws: de eerste kost dat roestvrijstalen tientje, minus de psychologische vijf cent: 9,95 dus.

Het is de ‘gewone’ Chianti Classico 2008, komt uit het dorp waar ik ooit woonde en is hemelschreiend lekker, kamerbreed Toscaans, met van links naar rechts sliertende pruimen en viooltjes. Altviooltjes zelfs, denk ik. Het sap loopt eruit, je kunt er op kauwen maar het blijft zacht en fluwelig. En als je je een keer echt schrap wilt zetten, koop je hun Riserva. Die is van 2005, bijna zes jaar oud dus, en springt met zijn rijpheid en aristocratie nog eens meters verder. Ook zo lekker, zo’n zwoel stinkertje erin, zo’n vleug vloeibare erotiek. Wijn om voor te gaan zitten, liggen desnoods, wijn om zo voor naar Italië te rijden. Weet dan wel dat je er op het bedrijf zelf (achter San Donato linksaf) meer voor betaalt dan bij Henri Bloem!

Casa Emma Chianti Classico 2008, € 9,95 Casa Emma Chianti Classico Riserva 2005, € 21,95

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden