Chili con carne

Nu eens geen gekkigheid, maar gewoon een simpel recept voor heerlijke chili con carne.

Hoofdgerecht, voor 4 personen.

  • plantaardige olie
  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook
  • 4 gedroogde cayennepepers
  • 500 gram gehakt
  • 2 rode paprika's
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gram kidneybonen
     

Verhit een braadpan met een paar eetlepels olie. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en de fijngewreven cayennepepers hierin.

Voeg het gehakt, in reepjes gesneden parika's, kaneelstokjes en tomatenpuree toe. Breng het goed op smaak met zout en peper.

Blus na 2 minuten af met 2 deciliter water. Breng de vleessaus aan de kook, draai het vuur laag en laat hem 10 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de uitgelekte kidneybonen toe en stoof ze nog 20 minuten mee.

Serveer in een diep bord, lekker met rijst.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden