chinese kool met rundvlees

Ingredënt: chinese kool Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 90 Bereidingstijd: 15 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

750 gram runderlappen
2 uien
1 runderbouillonblokje
zout
10 peperkorrels
1 laurierblad
1,5 kg Chinese kool
2 vleestomaten Voorbereiding: Vul een pan met water zodat het vlees onderstaat. Voeg de gepelde en in parten gesneden uien toe, het bouillonblokje, zout, peperkorrels en laurierblad.
Kook het vlees in circa 1,5 uur gaar. (in snelkookpan: 40 minuten) Bereiding: Snijd de Chinese kool overlangs in 2 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte, en vervolgens overdwars in reepjes van ongeveer 3 centimeter. Was de koolreepjes in een zeef onder koud stromend water. Ontvel de tomaten en snijd ze in acht parten.
Neem het vlees uit de bouillon. Laat de tomaten de laatste 5 minuten meekoken. Voeg het vlees toe en maak zo nodig af op smaak.
Lekker met vers brood.
Chinese kool is gemakkelijk te bereiden en snel klaar. Bij Chinese kool kunt u het beste voor gebruik de buitenste losse bladeren verwijderen en vervolgens de rest van de kool grof of fijn snijden. U kunt haar koken, stoven, roerbakken of rauw eten.
Voor salades kunt u het beste het binnenste gedeelte gebruiken. Want voor Chinese kool geldt: hoe meer naar binnen toe, hoe malser de bladeren zijn.
Voor stoven of koken geldt een bereidingstijd van ongeveer 10 minuten. Roerbakken kan iets korter. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1998 't Slagertje : Liesbeth Boekestein, The Greenery International. Wijnadvies: een halfdroge witte wijn of een een biertje Goed wijntje: Warsteiner - Premium Pilsner (flesje 30 cl) Beter wijntje: Riesling - Veuve Roth - Medaille d'Or Colmar 1999 Best wijntje: Franz Künstler - Hochheimer Hernnberg - Riesling trocken

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden