citroenpudding

Ingredënt: citroen Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 50 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

150 gram witte basterdsuiker
40 gram bloem
3 eidooiers
3 eiwitten
snufje zout
boter
citroenrasp
citroensap
melk Voorbereiding: Klop de eidooiers met de witte basterdsuiker schuimig. Zeef de bloem. Voeg deze met een snufje zout toe en klop dit tot er een glad beslag ontstaat.
Voeg 2 eetlepels gesmolten boter, 8 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp en 3 dl melk aan dit beslag toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door dit beslag.
Vet een lage ovenschaal van 2 liter in met boter en giet het beslag erin. Bereiding: Laat de pudding au bain marie (een schaal in een schaal water) in een voorverarmde oven van 175 graden in 50 minuten gaar en lichtbruin worden.
Eet de citroenpudding lauwwarm. Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1999 Lien Vijlbrief, Interwines.nl Wijnadvies: jonge, lichte, frisse witte wijn Goed wijntje: Santa Cruz - Sauvignon Blanc - Rapel Region Beter wijntje: Montana Reserve 2002 - Marlborough - Sauvignon Blanc Best wijntje: Palacio de Bornos - Verdejo Rueda

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden