citroenzandtaart ( crostata di limone)

Ingredënt: citroen Aantal personen: 6 Voorbereidingstijd: 5 Bereidingstijd: 50 Ingrediënten: Boodschappen lijstje

voor het deeg: 250 gr. meel
60 gr.suiker
2 eidooiers
130 gr. boter
snufje zout

voor de vulling: 5 eidooiers
5 citroenen
1 sinasappel
100 gr.suiker
20 gr.boter
eventueel een blaadge gelatine voor de stevigheid. Voorbereiding: Beboter de taartvorm en warm de oven voor op 180°C. Bereiding: Smelt de boter en kneed daarna snel meel, eidooiers, gesmolten boter,  suiker en het snufje zout tot een homogene massa.
Bedek de taartbodem met het deeg en maak een kleine opstaande rand.
Klop voor de vulling goed de eidooiers met de suiker. Voeg er de boter, gesneden in kleine stukjes, en het sap van de uitgeperste citroenen en de sinaasappel eraan toe.
Voeg er eventueel een uitgeweekt bladje gelatine bij voor de stevigheid. Meng het geheel goed. Vul het deeg in de taartvorm met de citroencrème en laat  haar in het midden van de oven in 40 min. gaar worden. Haal de citroenzandtaart uit de oven en laat haar afkoelen.   Oorsprong recept en illustratie: Recept:© 2000 Petra de Lind van Wijngaarden, Interwines.nl Wijnadvies: frisse, zoete dessertwijn Goed wijntje: Cadrillo de Estrella - Moscatel Beter wijntje: Pedroncelli - Zinfandel 'Mother Cloon' 1999 - Dry Creek Valley - Sonoma County Best wijntje: Rembert von Schorlemer - Riesling Hochgewächs - Mosel-Saar-Ruwer - Qualitätswein -

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden