Conchiglie met gorgonzola en pistachenoten

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Voor 4 personen

Onno Kleijn geeft een wijnadvies bij dit recept: Wit met knerp bij gorgonzola

  • 50 gram gepelde pistachenoten
  • 100 gram gorgonzola piccante in blokjes
  • 2 eetlepels slagroom
  • 300 gram conchiglie (of andere korte pasta)
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Doe de noten in een hittebestendige kom, overgiet ze met kokend water en laat ze 3 minuten staan. Laat ze uitlekken en even afkoelen en wrijf met uw vingers de vliesjes eraf. Hak ze fijn en houd ze apart. Doe de gorgonzola en de room in een pan, en smelt de kaas al roerend op laag vuur. Het moet een gladde massa worden.

Haal de pan dan van het vuur.

Kook de conchiglie in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze in een warme schaal en roer er de gorgonzolasaus, de noten en de Parmezaanse kaas door. Zet het gerecht meteen op tafel.

Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Pasta

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden