Concurrentie voor Hof van Twente-wijn?

Binnenkort wordt de nieuwe jaargang van de wijn uit Twente gepresenteerd en deze week heb ik met Ilse en Roelof Visscher gesproken om te kijken hoe we dit kunnen invullen. Als datum hebben we 1 mei gepland en dat is natuurlijk al erg snel, dus de invulling van de dag moet goed doorgesproken worden.

Terwijl we over het terras lopen waar de presentatie plaats zal vinden, raak ik met Roelof in gesprek over het idee waar wij al een tijdje mee rondlopen. Landgoed De Wilmersberg is, zoals de naam al doet vermoeden, gelegen op een berg op een landgoed van 14 hectare. Dus je zou haast denken dat er wel ergens op het Landgoed ruimte is om een eigen wijngaard aan te leggen.

“Wilmersberg Wijngaard” Wanneer ik Roelof vraag naar de mogelijkheid voor een eigen wijngaard beginnen zijn ogen meteen te glimmen, hij ziet er duidelijk een uitdaging in. Meteen komt de vakman naar boven en krijg ik allemaal vragen naar mijn hoofd geslingerd als: “Waar gaat de zon onder?”, “Hoeveel wijn wil je maken?”, “Welke druiven moeten er aangeplant worden?” en “Zitten er nog rare afwijkingen in de bodem?”

We lopen samen over het landgoed op zoek naar een geschikte plek voor de aanplant van “Wilmersberg Wijngaard”. Een landgoed lijkt groot, maar al met al zijn er niet zo veel plaatsen die geschikt zijn voor de aanleg van wijngaarden. We vinden uiteindelijk een plek die mooi in de zon ligt en ook goed beschut is tegen te veel wind. Roelof gaat kijken welke druiven er het beste kunnen groeien, maar denkt dat we de Regent en de Johanitter gaan planten.

Proefmonsters Om een optimaal beeld te krijgen van de omgeving neemt Roelof proefmonsters van de bodem mee. Hij gaat dit thuis analyseren zodat de juiste combinatie met de druif kan worden gemaakt. Ik krijg van Roelof de opdracht mee om ervoor te zorgen dat de beoogde wijngaard in ieder geval gemaaid wordt, want zoals het er nu uitziet kan niet volgens de expert. Fijn, ik heb een leuk idee maar krijg meteen huiswerk mee. Er wordt direct een vervolgafspraak gemaakt voor de wijngaard, want nu wil ik ook doorpakken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden