coq au vin de Beaujolais

Ingredënt:             haantjes

    

 

    

        Aantal personen:             4

    

 

    

        Voorbereidingstijd:             5

    

 

    

        Bereidingstijd:             60

    

 

    

        Ingrediënten:             2 jonge haantjes <br>

100 gram  in blokjes gesneden spek<br>

2  sjalotjes<br>

1 glas cognac of vieux<br>

1/2 fles  Beaujolais Villages<br>

1/4 liter kippenbouillon<br>

2 teentjes knoflook<br>

peterselie<br>

thijm<br>

wat takjes selderij<br>

150 gram champignons<br>

1,5 theele[pel bloem<br>

30 gram boter

    

 

 

    

        Voorbereiding:             Maak de champignons, de uitjes en de teentjes knoflook schoon.

    

 

    

        Bereiding:             De haantjes in porties snijden en met de in blokjes gesneden spek en de uien 3 minuten rondom bruin aanbraden. Giet daarna de cognac erover en flambeer de stukken haantjes.<br> De bouillon en de Beaujolais wijn, zout, peper, de opengesneden teentjes knoflook en de tot een bosje gebonden kruiden toevoegen en met het deksel goed sluitend op de pan 20 à 25 minuten laten stoven. <br> Haal vervolgens de kruiden en de teentjes knoflook uit de pan, kneed de bloem met de boter tot een balletje en doe dat erbij. <br>Nog een minuut of vijf laten sudderen. Laat de in de boter gestoofde champignons nog even in de saus meetrekken.<br> Verdeel de stukken haan over de voorverwarmde borden en giet de wijnsaus er overheen. <br>

    

 

    

        Oorsprong recept

            en illustratie:             Recept :©1999 Lilian Groothuizen, Interwines.nl

    

 

    

        Wijnadvies:             een fruitige, kruidige rode wijn 

    

 

    

        Goed wijntje:                                                        <a href="/wijnen/973.htm"></a>

                                                                                          Bourgogne - Pinot Noir - Jean Demont                                                                                          

                                                                                      

    

 

    

        Beter wijntje:                                                        <a href="/wijnen/4530.htm"></a>

                                                                                          Julienas "La gentilhommière" - "Cru du Beaujolais" - Jean Louis Quinson                                                                                           

                                                                                      

    

 

    

        Best wijntje:                                                        <a href="/wijnen/1032.htm"></a>

                                                                                          Fleurie 'Poncie' - Cru du Beaujolais - Domaine du Vissoux

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden