Corsica ….

Prachtige herinneringen heb ik aan die vakantie op Corsica. Bij de Fransen een geliefde vakantiebestemming en niet voor niets Île de Beauté genoemd, eiland van schoonheid. Prachtige stranden in het zuidoosten nabij Porte-Vecchio geven je het idee in de Caribbean te vertoeven.

 

Het idyllische Bonifacio met kleine straatjes boven steile krijtrotsen is echt een unieke locatie en landinwaarts heb je het gevoel midden in de Alpen te staan. Daar ligt een zware GR (Grande Randonnee) op wandelaars te wachten die op zoek zijn naar extreme uitdagingen. Minder inspannend is het om de omgeving vanuit een klein boemeltje, die de bergen over kruipt, te bekijken. Er is op Corsica gewoon heel veel te genieten.

 

Met dit beeld in mijn achterhoofd werd ik al bij voorbaat enthousiast toen ik een rosé met de herkomstbenaming A.C. Ajaccio onder ogen kreeg, de Rosé Tradition van Domaine de Vaccelli. In stijl is rosé van dit eiland met die uit de Provence vergelijkbaar. Echter een rosé uit Ajaccio moet het lokale druivenras Sciaccarellu bevatten, in dit geval aangevuld met 40% Cinsault. De druivenstokken staan op een granieten bodem aangeplant. 

 

En dan... De geur is uitnodigend fris en zuiver met veel citrusfruit en grapefruit. Heerlijk zacht, sappig en ook vol met een geweldig lange afdronk. Dit is een rijke rosé die het prima zal doen als begeleider van visschotels, garnalen, vis of bij witvlees van de grill. Leuk detail is dat het vrijheidssymbool van Corsica, de Morenkop met bandera, is ingegraveerd in de stevige fles. Onlangs volgde de bevestiging op het Proefschrift Wijncours waar deze wijn in zijn categorie is verkozen tot Rosé van het jaar 2010!

 

En zo is een uitstapje naar het prachtige Corsica ineens heel dichtbij!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden