Couscous van bloemkool met konijnenbouten

 

1 bloemkool

 

1 ui, gesnipperd

 

½ prei

 

peper & zout

 

100 gram boter

 

Olie om in te bakken

 

Kerrie

 

2 tenen knoflook

 

½ Spaanse peper

 

2 dl. kokosmelk

 

 

 

4 konijnenbouten

 

Peper & zout

 

1 flesje bruin bier

 

2 dl. kalfsjus

 

2 tenen knoflook

 

1 ui gesneden

 

1 winterwortel

 

100 gram mosterd

 

 

 

Was en snijd de bloemkool ter grootte van maïskorrels.

 

Snijd het knoflook en bak ze met de ui in de olie kort aan, voeg de kerrie en de bloemkool toe en de ragfijn gesneden Spaanse peper, blus af met de kokosmelk en laat nog 3 minuten nagaren.

 

Bak in de boter de konijnenbouten op kleur aan en kruid ze royaal met peper & zout en smeer ze in met de mosterd. Blus af met het bier en voeg de gesneden ui en wortel toe.

 

Laat met de jus en met een gesloten deksel in 40 minuten gaarstoven onder regelmatig omscheppen.

 

Serveer bij de couscous met de gestoofde bouten een puree van raapjes, als aardappelpuree bereid.

 

De pittige mosterd versterkt de zachte smaken van de ui en wortel tot een pittig volzoet gerecht.

 

 

 

Eric van Veluwen

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden