Creatief met bubbels

Ben ik een cultuurbarbaar als ik het woord 'Champagnecocktail' laat vallen? Voor mij eigenlijk een retorische vraag, omdat ik het als Champagneliefhebber vrijwel ondenkbaar vind om deze engelendrank te mixen. Ik zeg bewust 'vrijwel ondenkbaar', omdat ik aan de andere kant erg impulsief ben en net zo gek ben op experimenteren als op het drinken van Champagne.

Alternatief voor Champagne
Maar belangrijker dan dit alles vind ik de smaak van de consument. In deze tijd van het jaar krijg ik veel vragen van consumenten over leuke alternatieven voor Champagne. Iets wat bij de smaak van de consument past. Ben je eigenlijk niet zo dol op Champagne, maar wil je wel graag bubbels in je glas? Dan is dit jouw ultieme top 5 om van mousserende wijn toch een feest te maken!

5 - Mousserende wijn met likeur
De meest bekende toevoeging aan je bubbels is natuurlijk Crème de Cassis. Consumenten worden gelukkig steeds bekender met overheerlijke varianten, zoals limoncello, cherry brandy, aardbeienlikeur of zelfs whiskylikeur.

4 - Mousserende wijn met vruchtensap
Fruitige bite aan je bubbels, dat bovendien feestelijk kleurt. Schenk een laagje sap in je flûte en top dit met mousserende wijn. Geuren van grapefruit, framboos, limoen of granaatappel kunnen zo je glas uit denderen. Het is de meest eenvoudige manier om van je bubbels een feest te maken.

3 - Mousserende wijn met dessertwijn
Liefhebber van Banyuls, Black muscat of Rasteau? Schenk dat restje dat je over hebt van de kerst in je flûte en vul aan met een fruitig droge cava of prosecco. Je zult versteld staan van de smaaksensatie in je glas.

2 - Mousserende wijn met vruchtenpulp
Een nog leukere variant op de vruchtensappen, is het gebruik van vers fruit. Eventjes de inhoud van je fruitschaal door de blender, Lepel de pulp in je flûte of wijnglas en schenk de bubbels eroverheen. Het wordt helemaal feest met een lekker bolletje ijs erin. De klassieke spoom heeft als bijkomend voordeel dat het zo laat op de avond ook nog eens verkwikkend werkt. Een energizer om tot in de late uurtjes door te gaan!

1 - Cocktails van mousserende wijn
Net als het maken van wijn, is het maken van cocktails een vak apart. Je hebt ze in duizenden varianten. Ga eens naar www.bolscocktails.com en laat je verrassen door één of meerdere van de 445 Champagnecocktails die deze jenever en likeurmaker heeft geselecteerd.
Mijn favoriet is... hoe kan het ook anders: 'Ralphie’s Razor'. Vul het glas met een laagje parfait d'amour, schenk hier de Champagne overheen en voeg een druppeltje worcestersauce toe. Olijfje op een prikker in het glas en je hebt een cocktail met een echte bite. Ook Bubbly Almonds is een echte aanrader. Een laagje Amaretto, aangevuld met Champagne en aardbeiensiroop.

Oudejaarstip voor Champagnebarbaren: sluit het oudejaar af met een cocktailworkshop, waarin je diverse (Champagne/mousserende wijn)-cocktails gaat maken. Creatief, leuk, gezellig en eens wat anders dan de jaarlijkse loterij op tv.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden