crema di pomodoro con basilico

  • Geplaatst op
  • Door Caroline Boas
  • Geplaatst in recept
  • 0

Ingredënt:             tomaten

    

 

    

        Aantal personen:             2

    

 

    

        Voorbereidingstijd:             45

    

 

    

        Bereidingstijd:             5

    

 

    

        Ingrediënten:             Boodschappen lijstje voor 2 personen<br><br>

3 lenteuitjes<br>

1 stengel bleekselderij<br>

1 takje tijm<br>

600 gram pruimtomaten<br>

2 et.l. crème fraîche<br>

1 et.l. suiker<br>

400 gram stukjes tommat uit blik<br>

1/2 liter vleesbouillon<br>

2 draadjes saffraan<br>

4 takjes basilicum<br>

2 eetl. olijfolie<br>

4 eetl. half-stijf geklopte slagroom<br>

zout en peper

    

 

 

    

        Voorbereiding:             Maak de lenteuitjes schoon, snij de bleekselderij in stukjes en stroop de

blaadjes van de tijm.<br>

Was de verse tomaten en snijd ze in stukjes.<br> 

Verhit de olijfolie in een hoge pan en fruit ui, bleeksederij, tijm en tomaten 5 minuten aan.<br>

Roer de suiker door de stukjes tomaat uit blik en doe deze met de bouillon

bij het tomatenmengsel in de pan. Voeg de saffraan toe en breng het ge-

heel aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen. 

 

 

    

 

    

        Bereiding:             Pureer de soep en roer de crème fraîche erdoor.<br>

Breng op smaak met zout en peper.<br>

Scheur de basilicumblaadjes in smalle reepjes en roer ze door de soep.<br>

Schep de soep in borden en garneer met een eetlepel slagroom.

 

 

 

    

 

    

        Oorsprong recept

            en illustratie:             Recept:© 2001 Caroline Boas, Interwines.nl

    

 

    

        Wijnadvies:             frisse, droge witte wijn of lichte, rode wijn

    

 

    

        Goed wijntje:                                                        <a href="/wijnen/1446.htm"></a>

                                                                                          Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico "Macrina" - Garofoli                                                                                           

                                                                                      

    

 

    

        Beter wijntje:                                                        <a href="/wijnen/192.htm"></a>

                                                                                          Soave Classico  - Tedeschi Fratelli                                                                                            

                                                                                      

    

 

    

        Best wijntje:                                                        <a href="/wijnen/6059.htm"></a>

                                                                                          Bardolino Classico - Bolla

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden