Crémant d'Alsace: vrolijke bubbels uit de Elzas

We drinken steeds meer en vaker mousserende wijn in Nederland. Champagne blijft weliswaar de bekendste, maar vooral de beter betaalbare bubbels uit andere gebieden doen het goed. Neem de Crémant d'Alsace. In de eerste drie maanden van 2010 is de export naar Nederland van deze wijn bijna verdubbeld (+95,5%) vergeleken met vorig jaar! Deze vrolijke bubbel uit de Elzas heeft een frisfruitige, soepele smaak. De wijn wordt op precies dezelfde manier gemaakt als Champagne, maar hij komt uit een andere streek en er gaan andere druivenrassen in. De meeste Crémants d’Alsace bestaan uit een druivenmix van de populaire Pinot Blanc en de trendy, rinse Riesling.

Vrolijke wijn
Hij smaakt fris en zacht en zit boordevol sappige, fruitige aroma's van groene appel tot en met rijpe peer. De belletjes bubbelen mild. Ze kietelen als het ware de binnenkant van je wangen. Van zo'n wijn ga je vanzelf lachen. Lekker als aperitief, op een feest, voor een zondagmiddagdipje, maar ook verrassend en verfrissend ná een diner. Kijk voor wijn-spijscombinaties met Crémant d’Alsace op www.smaakexperience.com.

Crémant en druivenras
Sommige Crémants d’Alsace dragen de naam van één specifieke druif. Als er een druivennaam op het etiket wordt vermeld, dan zit alleen die druif in de wijn. Een Crémant de Riesling, van 100 procent rieslingdruiven dus, is droog en geeft een zuiverend, strak gevoel in je mond, een Crémant de Pinot Gris is voller en ronder en een Crémant de Chardonnay juist weer wat lichter.

Serveeradvies
Crémant d'Alsace schenk je in de smalle, hoge flûte en goed gekoeld. Op zo'n 8 à 10°C. In een (koel)emmer met water en een flinke hand ijsblokjes is de fles in een kwartier op de ideale temperatuur.

Parijs viert feest met Alsacewijn
Een weekendje Parijs op je verlanglijstje? Plan het dan tijdens de speciale Alsaceweek, die van 29 mei tot en met 5 juni in 36 Parijse restaurants gehouden wordt. Reserveer alvast en je wordt ontvangen met een heerlijk glas Pinot Gris.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden