crepes Suzettes

  • Geplaatst op
  • Door Arnoud Lanbergen
  • Geplaatst in Crepe, recept
  • 0

Ingredënt:             flensjes

    

 

    

        Aantal personen:             4

    

 

    

        Voorbereidingstijd:             5

    

 

    

        Bereidingstijd:             5

    

 

    

        Ingrediënten:             <span style="text-decoration: underline;">Boodschappen lijstje voor 4 personen</span><br><br>

kristalsuiker<br>

roomboter<br> 

uitgeperste sinaasappel<br> 

Cointreau<br> 

Rum<br> 

Kant en klare flensjes<br>

slagroom<br> 

vanille ijs.

    

 

 

    

        Voorbereiding:             Doe in een koekepan 2 eetlepels kristalsuiker en laat deze karameliseren, voeg een eetlepel roomboter toe en roer dit goed door elkaar.<br>

Als dit een stroperige massa is, de sinaasappelsap toevoegen en roeren tot het een saus wordt.  

 

 

  

 

    

 

    

        Bereiding:             De rum en Cointreau even voorverwarmen in een soeplepel boven een vlammetje; 

afzuigkap af, vloeistof in koekenpan bij de saus en alcohol laten verbranden.<br>

Crepes of flensjes in vieren vouwen en in de saus warm laten worden.<br>

Uit de pan nemen, bord opmaken met flensje, ijs en slagroom.<br> 

Saus over het flensje schenken. 

 

    

 

    

        Oorsprong recept

            en illustratie:             Recept: ©2000 Arnoud Lanbergen, Interwines.nl

    

 

    

        Wijnadvies:             frisse, zoete dessertwijn of een milde mousserende wijn

    

 

    

        Goed wijntje:                                                        <a href="/wijnen/116.htm"></a>

                                                                                          Cadrillo de Estrella - Moscatel                                                                                          

                                                                                      

    

 

    

        Beter wijntje:                                                        <a href="/wijnen/3105.htm"></a>

                                                                                          Monticelli - Moscato d'Asti                                                                                            

                                                                                      

    

 

    

        Best wijntje:                                                        <a href="/wijnen/1868.htm"></a>

                                                                                          Veuve Amiot - Demi-Sec - Méthode Traditionnelle - Saumur

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden