Cypriotische varkensvlees-korianderstoofpot

Een lekkere stoofpot, niet duur, warm, met net een afwijkend accentje door de koriander, dat lijkt ons nu een mooi begin voor het nieuwe jaar.

Onno Kleyn geeft een wijn-advies bij dit recept: Cyprus Frankrijk Nederland

Voor 4-6 personen

  • 1½ eetlepel korianderzaad
  • 800 varkensfilet, in blokjes van 2 cm
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 60 ml olijfolie
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 375 ml rode wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper
  • takjes koriander, om te garneren

Plet het korianderzaad in een vijzel. Meng vlees, korianderzaad en peper in een kom. Dek af en marineer een nacht in de koelkast.

Paneer het vlees met de bloem. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak het vlees, in porties, 1-2 minuten op hoog vuur, of tot het bruin is, en haal uit de pan.

Verhit de rest van de olie, voeg de ui toe en fruit 5 minuten op halfhoog vuur, of tot hij net goudgeel is. Doe het vlees weer in de pan, voeg wijn, bouillon en suiker toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 1 uur, afgedekt, trekken, of tot het vlees zacht is.

Verwijder het vlees. Zet de pan weer op het vuur en kook op hoog vuur 3-5 minuten in, of tot het vocht ingekookt en wat dikker is. Giet dit over het vlees en garneer met de takjes koriander.

Dit recept komt uit het boek Specerijen van Jane Lawson.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden