De dromen van een kleine wijnimporteur

Vaak is een storende situatie hetgeen je doet beseffen dat je in een soort automatisme zit. Je gaat dan vergelijken, naar het verleden kijken, je ideaal creëren en je verwachtingen scheppen. Soms ga je dan jezelf, de ander en de wereld veroordelen. Je krijgt het idee dat je totaal geen invloed hebt en geeft de macht uit handen. Je komt dan in actief of passief verzet en dat leidt weer tot ineffectief gedrag. En dan ga je in problemen denken. Je droomt dan ook je leven en zit in je comfort zone.

Beter is het een bepaalde keuze te maken, dingen te accepteren zoals ze zijn. Het is zoals het is. Je gaat de situatie herkennen en erkennen en bent soms bang, boos, blij en bedroefd. Je leeft dan in het hier en nu en gaat denken: wat kan ik en wat wil ik met de situatie, hoe krijg ik het gevoel wat invloed te hebben? Soms moet je creatief zijn en krachtige bronnen aanboren. Zo krijg je een effectief gedrag en ga je denken in mogelijkheden, zo zit je in een stretch zone en leef je je dromen.

 

Wanneer begint mijn droom en hoe zal ie eindigen?
En als kleine wijnimporteur heb je nog al wat te dromen. Want de grote vraag blijft: kan je de passie overbrengen op een ander zodat ie met je mee gaat in die droom?En tja, smaken verschillen nogal en zeker in Nederland. Eén van die dromen is misschien wel een plek in de schappen van de supermarkt verkrijgen. Maar wanneer begint mijn droom en hoe zal ie eindigen? Is dat na een gesprek met de wijnproducent die graag wil dat ik zijn partner voor Nederland wordt?? Of is het de supermarkteigenaar die ja zegt tegen de vraag of ik de wijnen in de schappen mag zetten?

Volgens mij is er nog heel wat werk te verzetten en dit zal niet de laatste column zijn die ik hier aan zal wijden. Ik wil jullie mee voeren in mijn droom en eens kijken of deze droom werkelijkheid wordt. Zo had ik vorige week een droom dat ADO Den Haag een punt zou pakken tegen het grote PSV en laat dat nou uitkomen!! Maar laat ik jullie daar maar niet mee lastig vallen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden