De Elzas, streek voor levensgenieters!

Voor verre reizen behoort de Lonely Planet bijna tot verplichte bagage, want daarin staan de niet te missen adresjes en wetenswaardigheden. Jaarlijks wordt er ook een Top 10 opgesteld van regio's die een bezoek meer dan waard zijn. En…. In de editie 2010 van de Lonely Planet Best in Travel staat de Elzas (Alsace in het Frans) in deze Top 10! De bijzondere wijnstreek in het noordoosten van Frankrijk is landschappelijk gezien één van de mooiste wijngebieden van het land. Langs de route des vins liggen veel pittoreske dorpjes en stadjes met monumentale vakwerkhuizen en kleurige bloembakken. En dat op ongeveer 5 uur rijden vanuit het midden van Nederland!

 

Ontdek de Elzas!
De Elzas is op verschillende manieren te ontdekken. Natuurlijk kun je met de auto langs de beroemde wijnroute rijden. Maar het is er bijna altijd zonnig en droog, dus waarom zou je niet heerlijk gaan wijnwandelen? Ook fietsliefhebbers komen in de Elzas aan hun trekken. Rustig toerend over de mooie fietspaden (in totaal zo’n 2.000 kilometer!) of pak een spannende route met de mountainbike. Voor wie de Elzas liever vanuit de lucht bekijkt, organiseert Aérovision vluchten met een luchtballon boven de Vogezen en de Elzas. Een unieke ervaring.

 

Tarte flambée, choucroute et Munster
Na een dag genieten van de omgeving is het tijd om te smullen van de onvolprezen Elzasser keuken. Uiteraard begeleid door een bijpassende Elzaswijn! De Elzas staat al heel lang bekend als een van de belangrijkste streken in Frankrijk wanneer het gaat om lekker eten en drinken. Wat is het geheim van deze populariteit? Gewoon goede producten, eenvoudige en eerlijke smaken, en natuurlijk de Elzaswijnen die de keuken van deze streek vitaliteit en fijnzinnigheid geven. De streek heeft bovendien de meeste sterrenrestaurants van Frankrijk.

www.smaakexperience.com
Voor thuisblijvers die graag koken staan op www.smaakexperience.com lekkere recepten met passende wijntips. Probeer de ceasar’s salade met gegrilde tonijn of de asperge-witlofsalade met sesamdressing. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden