De restaurant-ober

Je ziet het eigenlijk alleen bij de betere restaurants. Een ober die zijn best doet om goed met wijn om te gaan. Maar dan nog gaat het niet altijd goed......

Daar komt het aperitief. Helaas alleen de wijn in een glas. "Welke wijn heeft u ingeschonken" vraag ik dan altijd. Na een paar minuten komt de oberkelner dan terug met de fles.... als je geluk hebt. Een ander punt is dat de wijnen ook bij de betere restaurant vaak veel te "warm" -als het rood betreft- of veel te "koud" -als het wit betreft- worden geserveerd. Zo moeilijk is dat toch niet. Het gaat om aandacht beste mannen en vrouwen van de zwarte brigade. En aan serieuze aandacht voor de gast ontbreekt het veel te vaak. Zeker als het om de wijn gaat. Krijgt u uw rode Beaujolais altijd lekker gekoeld in het glas? Nou ik moet er bijna altijd netjes om vragen. "Doe mij de Fleurie maar.........maar wel graag in het ijs". "Maar mijnheer rode wijn in het ijs?"

Nog een voorbeeld. Misschien herkent u het. U heeft uw glas wijn bij uw "piece" juist ingeschonken gekregen. Lekker! U gaat voor nog een glas. Jammer de oberkelner of nog erger sommelier is in geen velden of wegen meer te bekennen. U moet zelfs achter hem aan om nog een glaasje te bemachtigen.......

Maar het meest ergerlijke blijft toch die onbereikbare fles die u heeft besteld van die mooie wijnkaart. Die fles stalt de sommelier namelijk zo ver van uw tafel dat zelf inschenken bijna onmogelijk is. Of, als u toch de poging waagt om zelf maar in te schenken, het zo opvalt - gênant is - dat u maar snel weer gaat zitten. DOEN! Pakken die fles. De fles is van jou!

Natuurlijk zijn er restaurants waar het wel goed gaat. Bij Roy Pelgrim van Restaurant Cordial in Oss zal uw glas NOOIT leeg zijn. Waarvan acte! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden