de Susan Smit onder de wijnen

Ruit:
Weet je wie ik gisteren zag op een Amsterdams wijnfeestje? Susan Smit. Wat een naar mens. Bloedmooi en ook nog veel te melden. Kijk, als zij nou een wijn zou zijn dan was ze de Chardonnay van Stonier en had ik gezegd: lekker en een aanrader! Een tikje lang, dat wel. Ze kost namelijk € 14,95!

 

Rijst:
Wie een goedkopere Chardonnay wil, kan eens kijken in het eerste nummer van WineLife, want daar noemen we er 33. Deze Stonier staat daar niet in, maar hier willen we hem toch tippen. Want als we over Australië schrijven, dan moeten we het over de cool climate zones hebben. Mornington Peninsula is het schiereiland ten zuiden van Melbourne waar de zeewinden waaien en de warmte in toom houden. Naast exotische aroma's dus heel veel frisse zuren. Bij dat fruit subtiele houttonen en geen spoor ouderwets dik down-under-hout meer.

 

Ruit:
De Stonier Chardonnay tipte/topte we ook in Topwijn 2009. Hij – of in dit geval zij – kost meer dan gemiddeld, maar ze is haar geld meer dan waard. Vorige week dronk ik haar weer. Ze is nog steeds even elegant en exotisch. Nog meer dan voorheen knielde ik maandag voor haar mineraliteit. De wijn had me helemaal in haar greep. Tsjak. Daar houd ik van, als een wijn je zo beet heeft. Op een ontwapende manier dan; een grip omlijst met romigheid en charme!

 

Rijst:
Lichtgerookte verse zalm erbij of parelhoen? Gegaard op The Big Green Egg! Ken je die barbecue waar alle sterrenchefs tegenwoordig mee werken? Google maar even.

Stonier Chardonnay
Mornington Peninsula, 2006

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden