De wijn-pest

Wijnbeurzen zijn meestal erg teleurstellend. Het maakt niet uit waar ze worden gehouden: Bordeaux, Düsseldorf, Londen of Tokyo, ze lijken allemaal op elkaar. Het zijn grote hallen vol met felgekleurde stands, waar eeuwig grijnzende exportmanagers in dure kostuums goedemorgens uitdelen en glazen wijn volschenken.

 

Badge met naam en functie
Je gaat naar zo’n beurs om wijn te proeven, te genieten, meer te leren over wijn en eventueel wijnmakers te ontmoeten. Bij de deur moet je een badge op, met je daarop je naam en je functie: bezoeker, producent, wijnmaker of sommelier. De kans is groot dat je op dezelfde manier wordt behandeld als pestlijders in de Middeleeuwen. De gelaatsuitdrukking van de exportmanagers verandert als hij je badge ziet, zijn grijns verdwijnt en hij antwoordt alleen in korte zinnen. Hij schenkt een belachelijk klein beetje wijn in je glas en praat ondertussen door met een collega.

 

Bodempje wijn
Daar sta je dan, vlak voor een exportmanager die geen aandacht aan je besteedt en een bodempje wijn in je glas. Je vraagt je af of wijnproeven wel zo’n entourage nodig heeft. Totdat iemand anders naar de stand loopt. Op zijn badge staan de woorden: acheteur/buyer. Er gebeurt een wonder! De exportmanager lacht breed, schenkt wijn in tot de buyer zijn hand opsteekt, heet hem hartelijk welkom en vertelt van alles over het oogstjaar, de druiven en de wijnmaakmethodes.

 

Romeinen
Gelukkig is er nog één klein dorpje, helemaal omsingeld door de Romeinen. En dat dorpje is de Millésime Bio Show die van maandag 25 tot woensdag 27 januari plaatsvindt in Montpellier. Ik ben volgende week weer terug, om jullie verslag te doen van de wijnen die ik heb geproefd!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden