De wijnoogst van 2010!

DO Montsant Terra Personas
Op 28 augustus gaf de DO Montsant het startschot dat de oogst mag beginnen! Eerst de witte druiven en daarna de rode druiven, de ene soort is eerder rijp dan de andere. Als je door de wijngaard loopt proef je dat ook. Dat schilletje, het fruit, dat pitje... is hij klaar voor de pers? Sappig fruit, zwoele zachte tonen, diepgang, karakter, genoeg suikers. Ja, ze mogen eraf.

Staan de ketels klaar? Nog even kortsluiten met Xavie. Komt hij samen met zijn mensen om te plukken? Altijd een spannend moment; een hele jaar werk gaat in een korte tijd naar de bodega. Om daar wijn te worden. En een lekkere wijn. Want dit wordt een topjaar. Veel zon, wat droog, kleine trosjes, veel smaak. Het kan niet anders.

Als de mannen zijn verdwenen en de druiven in de ketel liggen, is er weer een periode afgesloten. Het was een mooie dag. Ik schenk nog maar weer een glas in op mijn veranda, nadenkend wat voor wijn dit gaat worden. Als hij weer zo lekker wordt als in 2009, heb ik niet te klagen. Morgen maar weer naar de bodega, en overleggen met mijn oenoloog.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden