De Wine Tower van het Radisson SAS Hotel

Het is een prachtig gezicht: levende wijnengelen die uit een 13 meter hoge toren wijn ophalen voor de gasten. Voor dit schouwspel kun je terecht in hotel Radisson SAS Stansted Airport, dat in 2004 zijn deuren opende. In het atrium van dit hotel staat, met een capaciteit van vierduizend flessen, de indrukwekkende Wine Tower.

Bijzondere toren
Jeremy Thom Productions uit het Amerikaanse Scarsdale is verantwoordelijk voor het ontwerp van de bijzondere toren, ESS Ltd uit Londen voor de bouw. Daarmee was de eerste wijntoren van Europa een feit. De inspiratie voor dit bijzondere bouwwerk kwam van het Mandalay Bay Hotel in Las Vegas. Ook daar bevindt zich een Wine Tower, maar is het een robotarm die de wijnen ophaalt.

Verticaal en vierzijdig
De toren in het Radisson SAS Hotel is ontworpen als een verticale, vierzijdige wijnkelder die als werkvoorraad voor de bar dient. Vanuit de bar genieten klanten van de wijnengelen die zich langs de vier zijden omhoog hijsen. Boven aan de toren troont een piramidevormig dak. De wijnflessen bevinden zich in speciaal ontworpen rekken, die elk plaats bieden aan een individuele wijnkist van twaalf flessen. Ze staan allemaal in verbinding met een luchtbehandelings- en koelsysteem dat de juiste temperatuur garandeert voor de witte wijnen, de rode wijnen en de champagnes.

Château achter dik glas
Onder de belangrijkste flessen bevinden zich een Château Latour 1er Classé Pauillac 1978 en een Château d’Yquem 1er Cru Classé Supérieur Sauternes 1983. Leuk is dat het stalen geraamte van de wijntoren aan de buitenkant is bezet met 13,5 millimeter dik gelamelleerd glas. Dit biedt u, terwijl u in de bar van een drankje nipt, maximaal zicht op de constructie, de flessen en de engelen. Een hemels schouwspel!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden