De wondere wijnwereld van het web

Al weet ik niet bijster veel van koken, ik kan wel eindeloos verlekkerd rondkijken in zo’n BTGshop: die gietijzeren pannen vol huiselijke gezelligheid, die onovertroffen Windmolenmessen, die m’n opa en oma al hadden, al die andere dingen waarvan ik niet precies zou weten wat je er mee moet doen maar die er wel heel handig en begerenswaardig uitzien...

Van wijn denk ik iets meer te weten, dus loer ik op een wijnwebwinkel wantrouwig rond. Wat voor wijnen verkopen ze? Hebben ze die zelf geïmporteerd, of anderen het zoek- en importwerk laten opknappen? Als ze zelf importeren, wat is dan het idee achter hun assortiment? Makkelijk goedkoop, duur en sjiek, eigengereid, een bepaald land, biologisch, modieus, traditioneel, of zomaar van alles wat? Wat vertellen ze over de wijnen? Iets persoonlijks, of marketingprietpraat?

Ik fiets liever om naar een echte winkel, en als ik me op het wereldwijde web waag, koop ik meestal bij de webwinkels van importeurs die ik ken. Of, als ik geen natuurvoedingswinkels op fietsafstand zou hebben, bij zoiets als de biowijnclub. Eveline Scheren wil met haar Biowijnclub ‘actief bijdragen aan de imagoverbetering van biologische wijnen, een stuk bewustwording creëren (dat klinkt eng, maar ze bedoelt het vast goed) en de consumptie van biologische wijn stimuleren. Daarom geef ik ook les over biologische wijn, organiseer ik biologische wijnproeverijen en heb ik het biologisch wijnabonnement in het leven geroepen’.

Dat klinkt goed. Vooral omdat diverse van die wijnen als omfietswijn in de Supermarktwijngids 2011 staan. Wel jammer dat ze zo, van zichzelf, al direct lekker zijn. Anders had ik een excuus gehad om bij de BTGwinkel zo’n fijne grote karaf te kopen.

www.biowijnclub.nl
030-8775919

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden