Depressief? Top Bordeaux...

In Sideways is Miles, de kalende antiheld van de Oscargenomineerde film, net de bruiloft van zijn beste vriend ontvlucht nadat hij daar zijn ex met haar nieuwe partner tegen het lijf is gelopen. Het is een voor hem niet te verkroppen confrontatie. Daarom zoekt hij zielig en alleen, heimelijk nippend uit een polystyreen bekertje in een lokale McDonalds, zijn toevlucht tot een Cheval Blanc 1961. Naar goed Amerikaans gebruik verborgen in een bruinpapieren zak.

 

Cheval Blanc: super St-Émilion
De keuze voor de wijn is veelzeggend. Cheval Blanc 1961 is een van de beste Bordeaux aller tijden, een super St-Émilion. Jarenlang heeft hij de fles in zijn kleine keldertje gekoesterd, zo nu en dan het etiket gestreeld, al mijmerend over de delicate en complexe inhoud ervan. Voor de kijker is de boodschap duidelijk: voor de meest memorabele wijnen in de wereld moet je in Bordeaux zijn. Sideways zou niet half zo ontroerend zijn geweest als Miles een fles Kaapse Pracht had genomen of een Berberana Dragon. Nee, op het dieptepunt van zijn leven zoekt hij troost in een top Bordeaux.

Petit Cheval

Nu is Château Cheval Blanc voor mij financieel niet haalbaar. Maar aangezien ik afgelopen zaterdag op Cheval Blanc naast de grand vin ook meerdere jaargangen Petit Cheval heb mogen proeven, moet ik zeggen diep onder de indruk te zijn geraakt van de tweede wijn. En wat blijkt? De volledig op dronk zijnde jaargang 2002 is al voor € 60 verkrijgbaar via de website van Delhaize in België (www.delhaizewineworld.com). Niet te duur toch, om u als wijnliefhebber over dat ene depressieve moment te helpen?

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden