(Des-?) interesse van kroegen in wijn…….. het vervolg.

Een paar dagen Limburg. In de eerste plaats om te relaxen na een hectische decembermaand. Maar stiekem ook om mijn verjaardag niet te hoeven vieren ☺. In elk geval niet met taart en visite. Een tweedaags bezoek aan het kuuroord Thermae 2000 in Valkenbrug gaf inhoud aan het idee relaxen. Een avond “Da Vinci” in Maasbracht bleek meer te maken te hebben met een verjaardagsfeestje.
Maar intussen……

met de trein moesten we in Maastricht een overstap maken om in Valkenburg te geraken. En als ik Maastricht voel móet ik even langs “Sjinkerij de Bóbbel”, een proeflokaal op een steenworp afstand van het Onze Lieve Vrouwenplein. Zand op de houten vloeren, een mengeling van toeristen en stamgasten , een traditioneel “kleine kaart” (slakjes, mosseltjes etc.) en, niet onbelangrijk: altijd minimaal een 10-tal wijnen per glas. Én leuke wijnen! Een Pinot Blanc, een Sauvigon Blanc, een Chardonnay, een Cabernet Sauvignon, een Shiraz, alles van diverse met name genoemde huizen. (Grappig detail overigens: ook boden zij aan een “Torres”. Is dat nu een druif, een huis, een merk ☺?)
Wij kozen er op deze koude woensdagmiddag voor niet in te gaan op details en bestelden een warmbloedige Rioja Crianza. En voelden ons heerlijk thuis!

Inmiddels hadden wij het besluit genomen onze avond in het Maastrichtse door te brengen alvorens ons een tweetal dagen te laten verwennen in het bekende kuuroord op de Cauberg. We moesten nog even wachten op ons door een zeer vriendelijke medewerker van De Bóbbel in “Rilettes” gereserveerde tafeltje, dus togen wij naar een ander zeer “bruin” Maastrichts café: “In den ouden Vogelstruys” aan het alom bekende Vrijthof.
Opvallend ook daar het aanbod open wijnen. Wij genoten van een glas Salice Salentino”, Apulië, Zuid Italië, Vecchia Torre 2006 en een glas Montecillo Crianza 2006 DOC, een leuke Rioja, lekker sappig en fris. Nadeel was dat de wijnen iets te warm werden geserveerd. Maar top vergeleken met de “Kaapse Praal en/of Pracht”die ik vorige week in mijn Rotterdamse kroegje kreeg, Chapeau voor Maastricht! Thermae 2000, Rilettes, én Da Vinci: wordt vervolgd…!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden