'Dikke' Chardonnay uit Zuid-Afrika!

Als je mij ergens géén plezier mee doet is het een 'dikke' Chardonnay uit Zuid-Afrika. Bah... massa's hout, abrikozen, vettig en nog meer hout. Wie durft zoiets te maken en voor wie? Hetzelfde geldt trouwens voor de zware mollige bijna zoete rode wijnen uit de zogenaamde 'Nieuwe Wereldlanden'. Vreselijk gewoon.

Maar ja.....ik ben opgevoed in Frankrijk. Daar heeft mijn smaak zich ontwikkeld en dus is daar mijn referentiekader ontstaan. En dus zet ik alles af tegen de subtiele Franse Chardonnay's uit Chablis, Puligny-Montrachet of Meursault. Of de verfijnde pinot noirwijnen uit Chambolle Musigny, Morey Saint Denis, Chambertin. Ja, die wijnen kun je mij altijd voorzetten. Fantastisch!

Maar... wat als je bent opgegroeid in Zuid-Afrika? Met de wijnen uit Zuid-Afrika? Ja, diegene zal waarschijnlijk, met alles wat er in hem is, het opnemen voor de wijnen van het mooie Zuid-Afrika. Deze Zuid-Afrikaan zal die Franse wijntjes maar niks vinden. Waterig, licht, nietszeggend.....

Mensen, over smaak valt niet te twisten. Maar geef mij maar een Chablis van Dauvissat en laat de 'Nieuwe Wereld' maar lekker aan mij voorbij gaan.

Santé!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden