Domaine Chapoton als budgetwijn

Domaine Chapoton
Côtes du Rhône
€ 9,75

 

Ruit:
Ik zoef momenteel door een grote doos met Bourgogne Blancs van Henri Germain van Vinoblesse. Die mag met zijn prijs van € 15,75 vast geen budgetwijn heten. Alhoewel. Je weet, ik drink per dag zelden meer dan een à anderhalf glas en dan heb ik gewoon liever een heel goed glas. Is dat erg raar? Stel dat ik daardoor drie keer zo lang doe met een fles? Dan kost deze wijn ineens € 5,25 en mag ie vast wel budgetwijn heten.

 

Rijst:
Budgetwijn. Met zo'n weekthema dwaal je alle kanten op. Als 'budget' betekent 'zo goedkoop mogelijk', dan word ik daar knorrig van. Als budget inhoudt 'zoveel mogelijk wijn per euro', dan weet ik een hele bubs budgetwijnen. Zoals deze Côtes du Rhône van Domaine Chapoton voor € 9,75 per fles. Dat is aan de prijs naar Nederlandse budgetbegrippen. Totdat je hem proeft, want dan heb je ineens veel wijn in je glas. Boordevol smaak, balans, zuiverheid, terroir en zooo veel sap. Elke slok weer. Verveelt nooit, kan in zijn eentje en bij allerlei eten, licht gekoeld en gewoon op kamertemperatuur. Tja, kennelijk wil ik dus dat een budgetwijn vooral waar voor zijn geld geeft en ook makkelijk inzetbaar is. Jij?

 

Ruit:
Je visie bezorgt me een glimlach! Weet je nog dat we gisteren prosecco van C1000 proefden voor nog geen 4 euro per flesje? Dat was gewoon een prima wijn. Maar is het daarmee ook een wijn voor ons? Willen wij, twee verwende levenskunstenaars, misschien wel meer? Ik ben ook heus gevoelig voor 'zoveel mogelijk wijn per euro’, maar het maakt me pas echt gelukkig als een wijn meer voor me is dan gewoon gewoon. Mooie wijnen bezorgen me een opkikker! Sterker, dankzij schoonheid vind ik het leven leuk, gewoon leuk.

 

Rijst:
Leukerderder zelfs. En dat al bij één glaasje. Als we het toch over jouw bescheiden wijngebruik hebben... Het valt mij altijd op dat kwalitatief goede (en dus vaak ook duurdere) wijnen geopend veel langer lekker blijven. Daar kun je echt drie of vier dagen van genieten. Met deze budget-Chapoton lukt dat zeker, maar lukt het mij? Hij is namelijk niet alleen heel erg lekker, maar ook heel erg doordrinkbaar.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden