driekleurenpasta met tonijn en bleekselderijdressing

Ingredënt:             tonijn, uit blik

    

 

    

        Aantal personen:             4

    

 

    

        Voorbereidingstijd:             0

    

 

    

        Bereidingstijd:             25

    

 

    

        Ingrediënten:             <span style="text-decoration: underline;">Boodschappen lijstje voor 4 personen</span><br><br>

300 gram driekleurenpasta (naturel, rood, groen)<br>

2 blikjes (à 200 gram) tonijn<br>

2 vleestomaten<br>

1 eetlepel kappertjes<br>

2 eetlepels versgehakte bieslook of peterselie<br>

peper, zout<br>

<span style="text-decoration: underline;">dressing:</span><br>

2 stengels bleekselderij<br>

2 sjalotjes of kleine ui<br>

1 eetlepel ketjap<br>

2 eetlepels azijn<br>

1 theelepeltje gemberpoeder<br>

1 teentje knoflook<br>

1 eetlepel tomatenketchup<br>

2 eetlepels zonnebloemolie<br>

1 dl yoghurt

 

    

 

 

    

        Voorbereiding:             Een kleurrijke vissalade met een bijzondere dressing.<br>

geen voorbereiding .

 

 

 

 

 

 

    

 

    

        Bereiding:             Kook de pasta in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet de pasta af en spoel deze na met koud water.<br>Giet de tonijn af. Kruis de vleestomaten aan de onderzijde in en leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.<br>

Schep de tonijn, de tomatenblokjes, de kappertjes en bieslook door de pasta. Voeg peper en zout toe.<br>Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd deze in zeer smalle boogjes of hak ze fijn met de staafmixer. Pel de sjalotjes en snipper deze.<br>

Voeg alle ingrediënten van de dressing, inclusief het geperste teentje knoflook bij de bleekselderij en roer de dressing goed door.<br>

Schep de dressing door de salade. Serveer stokbrood of Italiaans brood bij de pastasalade.

 

 

    

 

    

        Oorsprong recept

            en illustratie:             Recept: ©1999 Ditjes &amp; Datjes, Le Palais Fin - Riet Sprengers

    

 

    

        Wijnadvies:             droge witte wijn

    

 

    

        Goed wijntje:                                                        <a href="/wijnen/1843.htm"></a>

                                                                                          Soave Classico - Montevento                                                                                              

                                                                                      

    

 

    

        Beter wijntje:                                                        <a href="/wijnen/1995.htm"></a>

                                                                                          Campagnola - Pinot Grigio                                                                                           

                                                                                      

    

 

    

        Best wijntje:                                                        <a href="/wijnen/1671.htm"></a>

                                                                                          San Vincenzo Bianco - Anselmi   - Veneto

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden