Dure wijn is lekkerder!

Helaas maar waar. Een wijn van 5 euro is minder lekker dan eentje van 15 euro. Ja, natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar ik ben ze nog niet tegengekomen. In het algemeen kun je gewoon zeggen dat goedkope wijnen minder lekker zijn dan dure wijnen. Jammer maar helaas.

Zelf doe ik al 20 jaar mijn best om het tegendeel te bewijzen, maar het is me eigenlijk nog nooit gelukt. Ondanks ‘omfietswijnen’, ‘sterwijnen’ onder de 5 euro - hoe geloofwaardig zijn die sterren eigenlijk? – zelfs de Guide Hachette helpt me niet. Dus heb ik het opgegeven om te bewijzen dat er wél wijnen van 5 euro zijn die lekkerder zijn dan de wijnen van 15 of 20 euro.

Mijn budget is beperkt, dus drink ik te weinig wijnen die écht super lekker zijn. Ik ken ze allemaal wel. Maar dan uit boeken en tijdschriften. De mooie Saint Emilions (Angélus, Haut-Sarpe, Troplong-Mondot….), Bourgognes van Louis Jadot, Barbaresco van Angélo Gaja, Champagnes….

Ik herinner me nog als de dag van gisteren mijn eerste wijn die ik écht lekker vond. Chateau Poujeaux 1988, gedronken als half flesje bij Toine Hermsen in Maastricht. Chateau Poujeaux kost nu zo’n 25 euro in slechte jaren. Dure wijn is lekkerder!

Afijn, het is niet anders. Ik zal er mee moeten leven. Vaker doorsparen om 2 weken later een écht mooie fles te kunnen kopen.

Voorlopig dus maar even mijn Beaujolais Primeur opmaken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden