Echte Bourgognedrinker

Het leukste wat er is, is met mensen praten over wijn. Geen elitair gelul, maar echt praten over wijn. Daarbij eerlijk je mening geven op basis van je eigen proefkader, zonder dat je je laat beïnvloeden door meningen van anderen, etiketten of grote namen. De meeste mensen aan de wijnbar zijn op zoek naar een lekker glas wijn, niet dat wat de buurman lekker vindt of waar een grootse naam op staat, maar iets naar eigen smaak.

 

De gemiddelde indrukmaker heeft ooit wel eens Bourgogne horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. “Doe mij maar de Bourconnnje”, zegt een dametje van stand. Ze heeft al snel gezien dat een van mijn koelers een Bourgogne bevat, het staat er immers met koeienletters op. Ik heb nog getracht haar over te halen iets anders te laten proeven, heerlijke Chardonnay uit Australië bijvoorbeeld. Helaas was al deze moeite tevergeefs. “Ik houd niet van Chardonnay en wil gewoon de Bourgogne”, discussie klaar. “Kijk eens aan mevrouw, een heerlijk glas Bourgogne voor u. En wist u trouwens dat bijna iedere witte Bourgogne gemaakt is van Chardonnay? Proost!”

Als je toch de kans hebt om verschillende wijnen naast elkaar te proeven om daarna het lekkerste glas uit te kiezen, waarom doe je dat dan niet? Breid je proefkader uit en durf buiten de paden te treden, op die manier ontdek je veel mooiere wijnen en kom je geloofwaardiger over. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden