Echte Champagne

"Nee, dan kan ik niet, dan lunch ik met de kruidenier." Het klinkt als iets uit een Swiebertjesdorp, maar het werd gezegd in de grote stad Amsterdam. Aldaar is de ruim een eeuw oude firma Pasteuning van kruidenier en comestibleshandel meer en meer wijnwinkel geworden.

 

Kennismaken
Dat niet alleen, ze importeren ook wijn. Zoals sinds kort de Champagnes van Giraud. Vandaar de uitnodiging om tijdens een negengangenlunch kennis te maken met de Giraudjes en hun wijnen. Diner mocht ook: zoveel klanten wilden komen dat ze niet in één keer in restaurant Christophe pasten.

 

Negen keer negen
Negen gerechten waren na veel vineus-culinair gepuzzel gekoppeld aan negen wijnen. Allerlekkerst: de Henri Giraud Hommage à François Hemart grand cru. Prima, prima Champagne met veel fruit en toch strak droog. Heerlijk. Met € 42,95 duurder dan discountpoepel, maar dan heb je wel échte Champagne. Ja, ik drink meestal een stuk goedkoper, maar Champagne is nu eenmaal duur – zelfs die discountbubbels kosten al gauw twee tientjes de fles.

 

De ware
ECHT HEEL BELANGRIJK: als u Champagne wilt, ga naar een wijnhandel die u vertrouwt, en koop de ware, zoals die van Giraud, verfijnd, elegant, verleidelijk, waaraan je proeft waarom Champagne zo beroemd is geworden. Vindt u dat te duur, hou het eenvoudig en koop de ruige, aardse Cava van de Hema (€ 7,50). Maar nimmer vage aanbiedingschampagnes, want die rieken naar dooie visjes.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden