Een kok die niet van wijn houdt

Omdat er verder niet zoveel te doen was kwam de kok een praatje maken aan onze tafel. Vrolijk vroeg ik hem wat voor een wijn ik moest drinken bij de bestelde forel. ‘ik zou het niet weten, ik drink geen wijn, ik vind het niet te hachelen.’ BOEM! Voorbij vrolijkheid, een donderslag bij heldere hemel. Een kok die wijn niet te hachelen vindt. Mijn gezicht hield ik strak, maar binnen kookte ik van woede. Hoe durft ie! Hij is kok, een expert van de smaak! Stel je voor: een monteur die niet van benzinelucht houdt, een boer die de geur van vers stro vindt stinken, een componist die violen niet om aan te horen vindt en ik zou nog veel meer slechte vergelijkingen kunnen verzinnen. Maar niet één is zo belachelijk als een kok die niet van wijn houdt.

Door mijn woede heen begreep ik nog net dat hij de wijnen uit liet zoeken door de ondernemersvereniging. En dat een tijdschriftenverkoper niets van wijn weet neem ik hem niet kwalijk. Want de wijn die de ondernemersvereniging had uitgezocht was een Negro Amaro die, zoals ik inmiddels had verspeld, niet te hach…., laat ik dat rare woord nou maar niet gebruiken….niet de zuipen was. Lam geslagen door de gloeihete zon in Zuid Italië. Net zo slap als de lauwe forel die ik erbij kreeg. Nadat de reportage was opgenomen reed ik met 150 kilometer per uur naar huis. Ik was nog net op tijd op het toilet. Aan de schijterij. Niet te hachelen.

Gelukkig had ik nog een hele mooie Italiaan open staan en was ik niet ziek genoeg om er geen slokje van te nemen. Een krachtige wijn, want fris en met meer dan voldoende tannine:

“Rovertondo”
Valpolicella Doc Superiore Ripasso 2008
Van Tenuta Valleselle

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden