Een spetterende droge Riesling

www.jancisrobinson.com

De Riesling van producent Van Volxem uit de Duitse Saar was de eerste wijn die ik voorgezet kreeg tijdens de inspirerende proeverij van verleidelijke Duitse wijnen uit 2009 die onlangs in London plaatsvond. De energie en kracht van deze spetterende droge witte wijn deden mij steil achterover slaan. Ik gaf hem 16.5 van de 20 punten, wat een zeer hoge score is voor zo’n goedkope wijn, zeker aan het begin van een dag lang proeven.

 

Mijn proefnotitie:
“Verbazingwekkend goed gebalanceerd en spannend; ik zou dit vandaag zonder problemen tijdens mijn lunch kunnen drinken! Veel pit, maar veel rijp fruit voorin de mond, terwijl hij beendroog eindigt. Een geweldige wijn in alle opzichten, ook al is er geen sprake van een fantastische afdronk, wat sommige mensen overigens wel beweren.”

 

Een mooi voorbeeld en vol van smaak
De Riesling van Van Volxem uit 2009 is een mooi voorbeeld van de nieuwe, smaakvolle generatie droge Rieslings uit Duitsland. De wijn zal op elk gewenst moment in de komende drie of vier jaar uitstekend smaken. Hij is deze zomer zelfs al heerlijk om te drinken. Tja.., een flinke dosis zelfbeheersing is misschien wel een vereiste.

 

Vergelijkbare kwaliteit in 2008
Uit mijn proefnotities van 2008 kan ik opmaken dat ik net zo enthousiast was over deze Riesling van Van Volxem uit 2008. Ik had genoteerd dat hij prima te drinken zal zijn tot 2012. Het toeval wil dat ik deze wijn ook 16.5 punten had toegekend en dat ik aangegeven had dat hij een enigszins korte afdronk heeft.

 

Beide wijnen zijn zeer geschikt als aperitief en zijn goed te combineren met gerechten die net zo vol van smaak zijn als de wijn zelf. Je kunt de Van Volxem, Riesling, 2009, Saar, Duitsland kopen via http://www.clubwijn.nl voor €14,75 per fles. De Van Volxem, Riesling, 2008, Saar, Duitsland is voor €14,50 te koop via http://www.clubwijn.nl en http://www.worldofwines.nl.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden