Een wijn met toekomst!

www.jancisrobinson.com

Marqués de Casa Concha, Cabernet Sauvignon 2008, Maipo, Chili

We kunnen niet om het feit heen dat Chili de laatste jaren flink aan de weg getimmerd heeft. Er worden heel degelijke wijnen gemaakt van uiteenlopende druivenrassen, en er beginnen ook interessante blends te verschijnen. Maar het opvallendst is misschien wel de opkomst van nieuwe, doorgaans koele, wijngebieden, zowel ten noorden als flink ten zuiden van het oude kerngebied van de wijnproductie.

 

Klassieke wijncombi
Laten we echter niet vergeten dat de klassieke combinatie van druivenras en herkomst – cabernet sauvignon en Maipo, bijvoorbeeld, zoals bij deze wijn van Concha y Toro – niet voor niets klassiek is. Concha y Toro is Chili’s grootste wijnbedrijf als het om kwantiteit gaat, maar speelt gelukig ook een aanzienlijke rol waar het om kwaliteit gaat. Het bedrijf heeft een veelvoud aan merken, waaronder Cono Sur, Terrunyo, Los Robles, Casillero del Diablo en Marqués de Casa Concha. Geen sterk individuele wijnen misschien, maar wel heel erg betrouwbaar en over het algemeen gunstig geprijsd.

 

Heerlijke geur, gelikte smaak
De druiven voor deze Cabernet Sauvignon uit 2008 uit Maipo worden met de hand geoogst en groeien op de karaktervolle, goed gedraineerde wijngaarden van Puente Alto. De wijn rijpt achttien maanden op barrique (vaten van 225 liter). Naast goed rijpe cabernet sauvignon zit er een beetje carmenère in en wat petit verdot. De geur heeft een heleboel te bieden en de smaak is verbazingwekkend gelikt. Het potentiële monster is getemd en wordt in bedwang gehouden door een corset van (zo staat het op het achteretiket) ‘vriendelijke tannines’.

 

Wijn met toekomst
Een vakkundig gemaakte wijn met een goede balans, én met een toekomst, want al kun je ’m heel goed nu drinken bij het eten, bewaren zal zeker ook de moeite waard zijn.

Te bestellen bij www.inter-wein.de voor € 16,40 per fles.

 

Meer weten? Kijk op JancisRobinson.com
Vertaling en bewerking: Anda Schippers

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden