Fairtrade wijn zonder toegevoegd sulfiet

Vanaf 25 oktober is het een week lang Fair Trade week. Misschien heb je de speciaal uitgegeven krant wel in de brievenbus gehad. Als supermarkt wil je daar natuurlijk in participeren. En toevallig heb ik een paar weken geleden een hele mooie nieuwe Fair Trade wijn aan ons assortiment toegevoegd die we deze week nog eens extra in de schijnwerpers zetten.

Het is een Zuid-Afrikaanse rode wijn, gemaakt van biologisch geteelde shiraz-druiven. De naam op het etiket is Running Duck (en die eend staat ook op het etiket, je herkent hem zo) en verwijst naar de eendjes die in de wijngaarden rondlopen en meehelpen het onkruid te bestrijden. Het is een vrolijke, fruitige rode wijn. Maar er is nog iets bijzonders aan; dé reden waarom ik uiteindelijk heb besloten om speciaal deze wijn in ons assortiment op te nemen. Er is namelijk geen extra sulfiet aan de wijn toegevoegd.

Sulfiet zit van nature in iedere wijn, daar ontkom je niet aan en daar is ook niets mis mee. Sulfiet vinden veel mensen eng klinken, maar wat zij veelal niet weten is dat in gedroogde vruchten, bijvoorbeeld rozijntjes, heel veel meer sulfiet zit dan in wijn. Maar er zijn wel mensen die overgevoelig zijn voor sulfiet. En sinds het verplicht is gesteld om op ieder wijnetiket te vermelden dat een wijn sulfiet bevat, vragen veel klanten of we ook wijn zonder sulfiet verkopen. Dat bestaat dus niet, maar ik heb wél een lekkere wijn gevonden waaraan géén extra sulfiet is toegevoegd door de wijnmakers. Het belangrijkste blijft vanzelfsprekend wel dat hij lekker is….

Onthoud dus de biologische, Fairtrade gecertificeerde Running Duck Shiraz uit Zuid-Afrika. Speciaal in de Fairtrade week met 25% afgeprijsd.

Reacties

  1. m. koevermans m. koevermans

    heerlijke wijn! Ik ben allergisch voor sulfiet maar van de Running Duck geen last.

    Helaas in 'paniek'omdat ik dacht glas in mijn glaasje te hebben en ook dit in de nog niet geopende flessen zit
    Wellicht zijn het kristallen maar dat wordt nog na gegaan. Mijn zoon die scheikundeleraar is wil ook een fles na gaan kijken. overigens hoop ik wel dat deze wijn in de productie blijft,hij is érg lekker.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden