fazant, gebraden met goudreinetten

Ingredënt:             fazant

    

 

    

        Aantal personen:             3

    

 

    

        Voorbereidingstijd:             15

    

 

    

        Bereidingstijd:             75

    

 

    

        Ingrediënten:             Boodschappen lijstje voor 3 personen<br><br>

1 fazant<br>

zout<br>

verse gemalen peper<br>

snufje tijm<br>

3 goudreinetten<br>

2 plakken vet spek<br>

1 eetlepel calvados<br>

1/8 lt slagroom<br>

2 dl appelsap<br>

100 gr boter

    

 

 

    

        Voorbereiding:             Schil 1 appel en snijd deze in stukjes.<br> 

Wrijf de fazant in met peper en zout.<br> 

Doe de appel in de buikholte met een klontje boter en wat tijm. Maak daarna de buikholte dicht.

 

    

 

    

        Bereiding:             Leg de plakken spek op de fazant, smelt de rest van de boter en braad hem aan alle kanten bruin. Bedruip de fazant regelmatig met zijn eigen vocht.<br>

Schil de andere 2 appels en snijd deze in plakken. (klokhuis eruit boren)<br>

Verwarm een eetlepel Calvados boven de gasvlam en houd dan de lepel schuin tot de vlam er in slaat. Giet de brandende alcohol over de fazant.<br>

Neem de fazant uit de pan en bak de twee appels in de boter. Leg de fazant boven op de appels en schenk de helft van het appelsap erbij. Laat de fazant zachtjes gaar stoven met de deksel op de pan.<br>Vermeng de rest van het appelsap met de lauw gemaakte slagroom en schenk dit bij het braadvocht. Laat het gerecht nog 10 minuten op uiterst laag vuur sudderen. <br>Maak de dichtgemaakte fazant open en leg hem op een warme schaal. Roer de gestoofde appel goed door de saus.<br>Schenk een gedeelte van de saus over de fazant en serveer de rest apart erbij.

 

    

 

    

        Oorsprong recept

            en illustratie:             Recept :©1998 Lien Vijlbrief, Interwines.nl

    

 

    

        Wijnadvies:             Een volle aromatische witte wijn of een zachte, fluweelachtige rode wijn . 

    

 

    

        Goed wijntje:                                                        <a href="/wijnen/461.htm"></a>

                                                                                          Undurraga - Chardonnay -  Maipo Valley                                                                                          

                                                                                      

    

 

    

        Beter wijntje:                                                        <a href="/wijnen/724.htm"></a>

                                                                                          Cuvée de L'Arjolle -VdP des Cotes de Thongues                                                                                          

                                                                                      

    

 

    

        Best wijntje:                                                        <a href="/wijnen/3578.htm"></a>

                                                                                          Marqués de Cáceres - Rioja Crianza 1998

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden