Forel in folie

Ingredënt: forel Aantal personen: 1 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 15 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 1 persoon

1 verse forel (+/- 300gr)
70 gr kruidenboter
100 gr gesneden courgette
3 takjes kervel
citroen
3 eetlepels witte wijn
peper
zout
aluminium folie Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 220°C
Leg de forel, uit het midden, op de aluminium folie. De folie moet aan beide kanten ongeveer 15 cm. langer zijn dan de forel.
Stop de kruidenboter en de helft van de gesneden courgette in de buikwand van de forel, er van uit gaande dat de ingewanden van de forel zijn verwijderd. Zout en peper de forel, pers er een _ citroen over uit en besprenkel de forel met witte wijn. Strooi de overgebleven courgette met de kervel over de forel.
Vouw nu de aluminium folie over de forel zodat deze helemaal is afgedekt en vouw het resterende randje goed stevig dicht. De zijkanten goed stevig dicht vouwen zodat het een stevig pakje wordt.
Let op: al het kookvocht moet in de verpakking blijven, dus als eindresultaat zal het een bol pakje worden. Bereiding: Doe de forel in de voorverwarmde oven en bak deze af in 12 min. op 220°C.
Serveren:
Serveer de forel direct uit de oven op een bord en open het pakje pas aan tafel zodat de geur dan pas vrijkomt. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2000 Carlo Kooltjes, Kooltjes Advies v.d. Horeca.Fotografie: ©2000 Revo Studios -Foto & Design Wijnadvies: droge witte wijn Goed wijntje: La Baume - Sauvignon Blanc - VdP d'Oc Beter wijntje: Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico "Macrina" - Garofoli Best wijntje: Chablis - 'Cuvée La Chablisienne'

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden