Ganda Ham gevuld met Jacobsschelpen

Ingredënt: Ganda Ham Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

  • 12 jacobsschelpen
  • 4 struikjes witlof
  • 1 stengel prei
  • 8 plakken Ganda Ham
  • peper, zout
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl room
  • bloem
  • arachideolie
  • enkele takjes verse tuinkruiden (dille, selderij, kervel)

Voorbereiding:

  • Open de jacobsschelpen en was de witte noten onder stromend water. Was het witlof en laat de struikjes uitlekken. Dep het witlof droog en verwider de buitenste blaadjes. Snijd de struikjes in een julienne (repen) van circa 3 cm.
  • Was de prei en snijd de stengel in 12 lange, heel dunne slierten die eventjes worden geblancheerd.
  • Snijd de helft van de Ganda Ham in fijne reepjes van 1 cm breedte. Laat de rest van de ham circa 20 minuten drogen in een oven van 85 °C.

Bereiding:

  • Bestrooi de jacobsschelpen met peper en zout en rol ze in de reepjes ham.
  • Laat de kippenbouillon inkoken tot de helft en voeg vervolgens de room en de witlofjulienne toe. Roer af en toe en breng de saus op smaak.
  • Wentel de jacobsschelpen door wat bloem en bak ze 1 minuut aan beide kanten in hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en pak ze in als een cadeautje met de reepjes prei.
  • Verdeel het witlof in het midden van voorverwarmde diepe borden. Schik de jacobsschelpenpakketjes eromheen en druppel er wat saus bij.
  • Garneer met enkele takjes verse tuinkruiden en de plakjes gedroogde Ganda Ham.

Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©2000 Chtistian Denis voor 'Lekker koken met... Wijnadvies: aromatische volle, witte wijn of een droge, witte kwaliteitswijn Goed wijntje: Viognier - Chais Cuxac - VdP d'Oc Beter wijntje: Villa Maria - Marlborough - Sauvignon Blanc ' Private Bin' Best wijntje: Château Carbonnieux 2000 - Pessac-Léognan

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden